10 curiozitati despre incaltaminte

De-a lungul timpului am tot incercat diverse trucuri si am interactionat cu diferite situatii. La cererea publicului, ne-am gandit la cateva informatii interesante si despre incaltaminte. 🙂

Mai jos, am facut o lista cu cele mai putin cunoscute aspecte despre incaltaminte, aspecte care ar putea fi chiar utile in viata fiecaruia dintre noi.

10 curiozitati despre incaltaminte

  1. Este recomandat sa iti cumperi incaltamintea seara pentru ca marimea piciorului este cu 5-8% mai mare decat dimineata.
  2. Poti curata petele albe de zapada cu suc de ceapa. Tai o ceapa in doua bucati si freci zona patata cu sucul de la ceapa.
  3. Poti indeparta mirosul neplacut al pantofilor cu o solutie: 100 ml de apa, 2 ml (orice detergent lichid), 10 ml de apa oxigenata, 10 ml de spirt medicinal si 20 ml de formol.
  4. Daca iti scartaie talpa pantofilor, o poti unge cu ulei de in fiert.
  5. Pantofii nu trebuie uscati langa o sursa de caldura. Pune cateva mototoale de hartie in ei si lasa-i intr-un loc aerisit.
  6. Pantofii din piele intoarsa se curata cu guma de sters, adica radiera.
  7. Niciun material, in afara de cauciuc, nu este impermeabil. Asa ca, pe timp de iarna, singurele incaltari in care poti fi sigura ca nu intra apa sunt cizmele de cauciuc.
  8. O persoana se deplaseaza in medie 1000 km pe an mergand pe jos, asa ca e foarte important sa porti pantofi comozi si potriviti piciorului tau.
  9. Inaltimea tocului recomandata pentru un mers confortabil este 3-5 cm. Orice depaseste aceasta inaltime, favorizeaza aparitia varicelor si deformarea coloanei vertebrale.
  10. Cele mai frecvente boli ale picioarelor sunt: Hallux Valgus, boala Morton si “Piciorul Atletului”. Toate sunt determinate de purtarea incaltarilor nepotrivite.

Tocmai de aceea noi, la www.julianshoes.ro, venim in ajutorul tuturor cu incaltaminte la comanda, care sa se potriveasca perfect calapodului tau, sa reziste mult timp si sa nu deformeze sau incomodeze piciorul.  

julian-shoes-handmade

Scrie-ne la contact@julianshoes.ro ce incaltaminte iti doresti, iar noi o transformam in realitate, dupa indicatiile tale exacte.

Daca ai intrebari sau doresti mai mult informatii despre vreuna din informatiile prezentate in articol sau serviciile Julian Shoes, lasa-ne un comentariu.

Julian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *